ΤΩΡΑ: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Στο επίκεντρο η κινητικότητα στο Δημόσιο-Συμμετέχει και ο Μπομπ Τράα

ΤΩΡΑ: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

​Η άκαρπη συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς να υπάρξει συμφωνία, σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο δέχεται πιέσεις από παντού.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη και της υφυπουργού κυρίας Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο. Στη σύσκεψη μετέχει και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Δημόσιο, η τρόικα δεν φεύγει.

Ερωτηθείς ο ίδιος αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους.

Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι στις 19:00 ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να συναντηθεί ξανά με την τρόικα .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top