«Τα λεφτά σου ή το σπίτι σου»-Τσαμπουκαλεμένες οι ξένες τράπεζες, ξεκίνησαν τις αγωγές

Δες τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις για ν�� μην βρεθείς στα παγκάκια

​Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων «distress fund» που ειδικεύονται στην αγορά «κοψοχρονιά» προβληματικών δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, έχουν περάσει και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες δάνεια ελλήνων δανειοληπτών.

Ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις, παζάρεψαν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στο μέλλον το 100% πιέζοντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Επιχειρείν.... πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

Οι εταιρείες αυτές ειδικεύονται στην αναζήτηση και αγορά περιουσιακών στοιχείων και απαιτήσεων (δάνεια) από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό πίεση και αναγκάζονται, έτσι, να ξεπουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η ονομασία τους είναι «distress funds» που σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει «επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοιες πωλήσεις, και οι δανειολήπτες βρίσκονται στη θέση να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν διαδικασίες είσπραξης, με τα ένδικα μέσα του κράτους στο οποίο βρίσκονται τα δάνεια.

Μετά λοιπόν τις απανωτές περικοπές και την παρατεταμένη ύφεση, τώρα μια νέα μέγγενη αρχίζει να σφίγγει γύρω απ΄ τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις , που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Οι πληροφορίες για επισκέψεις στελεχών ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας ήταν έντονες το τελευταίο διάστημα αλλά πλέον η πώληση των «κόκκινων» δανείων στους ξένους είναι δεδομένη. Αυτή η κίνηση θα προκαλέσει κοι��ωνικές εντάσεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες σπίτια θα βρεθούν προ της απειλής της κατάσχεσης.

" Ή τα λεφτά σου ή το σπίτι σου!"

Και μη φανταστείτε ότι θα υπάρχει ίχνος συμπόνιας…. καθώς τα κριτήρια που θα τεθούν θα είναι καθαρά εισπρακτικά και όχι κοινωνικά! Τι και αν είσαι δηλαδή άνεργος… τι και αν έχει μειωθεί κατά 50% ο μισθός ή η σύνταξη σου, θα καλείσαι είτε έχεις χρήματα είτε δεν έχεις να τα βρεις για να αποπληρώσεις τα δάνειά σου άμεσα, διαφορετικά τα ακίνητά σου θα κατασχεθούν και τότε θα αναγκαστείς να μετακομίσεις σε…. παγκάκι !

Σύμφωνα με πληροφορίες του, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 συζητήθηκαν για πρώτη φορά στα Δικαστήρια της Αθήνας δύο αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων κατά Ελλήνων δανειοληπτών.

Οι εν λόγω αγωγές αφορούν στα «κόκκινα δάνεια», τα οποία απέκτησαν οι ξένοι οίκοι από ελληνικό όμιλο, ο οποίος φέρεται να τα πούλησε έναντι ποσού από 5 ως 15 % του συνολικού ποσού του δανείου.

Για μειώσεις μισθών και συντάξεων, κινητικότητες, διαθεσιμότητες και φόρους ακινήτων.... ακούμε πολλά, μήπως ήρθε η ώρα να μας δώσουν απαντήσεις και στο παραπάνω ζήτημα;;;;;!!!!

Τι πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες είναι:

-Η τράπεζα θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι το δάνειο τους πουλήθηκε σε τρίτο.

-Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την τράπεζα από την οποία δανείστηκαν (δηλαδή επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής κλπ) δεν αλλάζουν.

-Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης, ακόμα και μία ημέρα, θα δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες.

-Αν η πληρωμή καθυστερήσει 3 μήνες –δηλαδή 90 μέρες- την 91η μέρα θα ενημερωθούν ότι είναι απαιτητό το σύνολο της οφειλής, διαφορετικά θα κινηθούν διαδικασίες κατάσχεσης.

-Ο νόμος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2013, καλύπτει δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

-Αν η οφειλή είναι 181.000 ευρώ, παύει να ισχύει η προστατευτική ομπρέλα του νόμου και ο δρόμος για κατάσχεση είναι ανοικτός.

-Από τις διαδικασίες είσπραξης θα εξαιρούνται μόνο οι -λίγοι- δανειολήπτες που θα εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top