Χάσαμε τον κάπτεν Γουέι....

Ποια φαρμακόγλωσσα "τον έφαγε" και μας τον πήρε τόσο γρήγορα;!

Χάσαμε τον κάπτεν Γουέι....

​Μετά από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κινεζικό κολοσσό της Cosco, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Γουέι Τζιαφού ή όπως έγινε γνωστός στην Ελλάδα, «Κάπτεν Γουέι», παραιτήθηκε.

Ο Τζιαφού αποσύρθηκε από την προεδρία της China Ocean Shipping Group μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα, η αιτία που οδήγησε στην απόλυση του Κάπτεν Γουέι, ήταν πως από ορισμένους επενδυτές θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία η ναυτιλιακή εταιρεία.

Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Ma Zehua.

Να σημειωθεί πως η απόλυση του Γούει Τζιαφού έρχεται λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του στην Αθήνα, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με προοπτικές περαιτέρω επενδύσεων.

gouein.jpg

«Θα ενθαρρύνω κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα σας», είχε δηλώσει ο Κάπτεν Γουέι. Η σχέση του με τη χώρα μας ήταν τόσο καλή που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε �� Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
goueindd.jpg
Και τώρα......;;;;
Αναλυτές τονίζουν ότι η αποχώρηση του Κάπτεν Γουέι δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην στρατηγική της εταιρείας η οποία ως κύριο στόχο έχει την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου.

Ο διάδοχος του ωστόσο, έχει σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολη αποστολή γιατί πρέπει να αποτρέψει την έξοδο της Cosco από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης αν η εταιρεία κλείσει και το 2013 - για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δηλαδή - με ζημίες.

Ο Κάπτεν Γουέι που είναι επίσης Πρόεδρος της Cosco στην Σαγκάη και στο Χόνγκ Κόνγκ θα αποσυρθεί και από εκεί μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top