Μπαρόζο + Ρεν: Εξετάζουν τη δημιουργία ταμείου απομείωσης χρέους

Δείτε την ανακοίνωση της Κομισιόν

​Σε συμφωνία για τη σύσταση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός Ταμείου Εξαγοράς Χρέους και ευρωομολόγων κατέληξαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζοκαι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, κατά την διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο κ.Μπαρόζο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι, σε συνέχεια της δέσμευσής μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας, η Κομισιόν συστήνει μια ομάδα ειδικών που θα αναλάβει να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, καθώς και τις νομικές και τις χρηματοπιστωτικές συνέπειες της έκδοσης κοινού χρέους με τη μορφή ενός ταμείο εξαγοράς χρέους και ευρωομόλογων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «τα μέλη της ομάδας, την οποία διοικεί η κα. Gertrude Tumpel-Gugerell πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ – συνδυάζουν εξαιρετική εμπειρία και πλούσιο υπόβαθρο και πιστεύω πως θα παράσχουν ανεκτίμητη συμβουλή σε αυτά τα ιδιαιτέρως περίπλοκα ζητήματα από μια πολιτική, οικονομική και νομική σκοπιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top