Τρεις μέρες μόνο….

Δημοσίευμα-ΒΟΜΒΑ του Reuters βάζει «φωτιές» στην ελληνική κυβέρνηση

Τρεις μέρες μόνο….

​Η Ελλάδα έχει διορία τριών ημερών για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της ευρωζώνης στο Reuters.

TREIS.jpg

Όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα σε θέματα που αφορούν την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες υγείας.

«Όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή», σημείωσε η δεύτερη πηγή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν στις 8 Ιουλίου και να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Για να πιέσουν την Αθήνα να παρουσιάσει αποτελέσματα, η τρόικα ενδεχομένως να αρνηθεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της δόσης εφάπαξ, και να το διασπάσει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, σημειώνει το πρακτορείο.

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. «Κινούμαστε γρήγορα για να κλείσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα θέματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα του REUTERS

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top