TAXIS και ηθική !!!!

Εξαπλώνεται σιγά σιγά στις ΔΟΥ όλης της χώρας το πληροφοριακό σύστημα

TAXIS και ηθική !!!!

​Είχατε μια περίεργες αϋπνίες τελευταία; Νιώθατε σαν κάτι να λείπει από την εφορία της γειτονιάς; Πλέον μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, αφού όπως μας ενημέρωσε το υπουργείο οικονομικών ολοκληρώθηκε χθες η ένταξη των ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών – Ζωγράφου και ΔΟΥ Βύρωνα και έτσι πλέον έχουν ενταχθεί στο νέο πληροφοριακό σύστημα TAXIS: 51 ΔΟΥ σε Αθήνα – Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Εύβοια, Κόρινθο, Καλαμάτα, Βόλο και Ρόδο .

Και στα οφέλη δεν είναι μόνο, το ταχύτατο και άμεσο φακέλωμα των φορολογουμένων και τα φορολογικά έσοδα, αλλά σκεφτείτε πως καταφέραμε με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS να υπερκαλύψουμε τους στόχους του μνημονίου!!!!

«Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται στο Υπουργείο από την Ομάδα Στελεχών και Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάστηκαν για αυτό το έργο

«Μέχρι τον Οκτώβριο στοχεύουμε να έχουμε εντάξει όλες τις ΔΟΥ στο νέο TAXIS» εκτίμησε ο υπουργός.

Το νέο TAXIS αποτελεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, τα τελευταία 2 έτη και σταδιακά αντικαθιστά το παλαιό TAXIS.

Τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:

-Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ.

-Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών. Καταργείται δηλαδή η απαίτηση προσέλευσης των πολιτών στη ΔΟΥ για την πλειονότητα των συναλλαγών.

-Μειώνει τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των συστημάτων της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.

Στρατηγικός στόχος του ΥΠΟΙΚ αποτελεί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη συλλογή εσόδων για το Κράτος κ��ι ταυτόχρονα τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top