ΤΩΡΑ: Ξεκινά σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα

Ψάχνουν λύσεις στα θέματα αγκάθια μέχρι την τελευταία στιγμή

​Στις 12 το μεσημέρι και λίγο πριν συναντήσει την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκη, Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς Υγείας, κυρία Ζέτα Μακρή και κ. Αντ. Μπέζα.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα το οικονομικό επιτελείο θα έχει την πρώτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι η αποστολή της τρόικας θα διαρκέσει μόνο 5 ημέρες, μάλλον οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μείνουν περισσότερο στην Ελλάδα!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, η τρόικα δεν αποκλείει νέα μέτρα, ειδικά στον τομέα της υγείας και τον ΕΟΠΥΥ!

Επίσης, η τρόικα, παρά τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, εκτιμά ότι τα έσοδα από τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα είναι λιγότερα από τα προβλεπόμενα κατά 150 με 200 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστούν τα έσοδα αυτά.

Η άλλη "καυτή πατάτα" είναι η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θεωρείται ως προαπαιτούμενο για τη δόση των 8,1 δις ευρώ! Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει παράταση έως τον Σεπτέμβριο και είναι πολύ πιθανό να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα όσοι υπάλληλοι έχουν ήδη εντοπιστεί και οι υπόλοιποι τον Σεπτέμβριο.

Πρόβλημα παράλληλα υπάρχει και με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα πρέπει να εφαρμοστεί το 2014 και να αποδώσει 3,2 δις ευρώ καθώς ακόμα δεν είναι έτοιμος!!!

Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον η ελληνική πλευρά και η τρόικα συμφωνήσουν στον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού (με επίκεντρο το πρόβλημα στον ΕΟΠΥΥ) και της τοποθέτησης σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, τότε ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top