Δεν μας φέρνει μπύρες, ούτε λουκάνικα, ούτε σοκολάτες! Δείτε τι θα μας "δωρίσει" ο Σόιμπλε!

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στην Ελλάδα

​Η Αθήνα προετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί τον τσάρο της Γερμανικής Οικονομίας, Β.Σόιμπλε, ο οποίος φτάνει στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κουβαλά στις βαλίτσες του μια επενδυτική τράπεζα, ένα νέο πρόσθετο δάνειο 14 δισ. ευρώ και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές (perpetuation) προκειμένου να μας γλυκάνει !!!!

Τα 14 δισ. ευρώ του νέου δανείου θα αρχίσουν να συζητούνται πολύ πιο ανοιχτά από το φθινόπωρο, όμως κοινοτικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Eurogroup και της Κομισιόν έχουν σχεδόν καταλήξει σε ένα γενικό πλάνο αναγκών. Για να μην πέσει έξω όμως και το νέο πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, το Βερολίνο σκοπεύει να πάρει πάνω του την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ιδρύοντας το επόμενο διάστημα «επενδυτική τράπεζα» για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες υπογραφές θα πέσουν κατά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα. Η νέα ελληνογερμανική τράπεζα θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, θα ιδρυθεί με κεφάλαια της ΕΤΕπ, του γερμανικού Δημοσίου και της Ελλάδας, θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής KWF και θα στοχεύει μόνο στην ελληνική αγορά!!!
Κοινοτικός αξιωματούχος τόνισε πως το Βερολίνο επιθυμεί με την κίνηση αυτή να στείλει ένα τριπλό μήνυμα σε Βρυξέλλες, Αθήνα και αγορέςΟι αγορές θα πρέπει να κατανοήσουν τον βαθμό δέσμευσης της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική υπόθεση, οι Βρυξέλλες να καταλάβουν ότι η καγκελαρία θα κάνει τη δουλειά της παρακάμπτοντας τους κοινοτικούς θεσμούς και το ελ��ηνικό τραπεζικό σύστημα θα αντιληφθεί ότι δεν επιτελεί όπως θα έπρεπε τη θεσμική λειτουργία του» είπε χαρακτηριστικά!

Κοντή γιορτή που λένε … και θα μάθουμε τα πραγματικά «δώρα» του Σόιμπλε!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top