Αυτό είναι ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ πολύ διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!

Με καλά νέα επιστρέφει ο Κ.Χατζηδάκης από το Βερολίνο

Αυτό είναι ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ πολύ διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!

​Ελλάδα και Γερμανία δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να συνυπογράψουν ένα νέο μνημόνιο, που θα έχει ως στόχο τη λήψη μέτρων που θα αφορούν αποκλειστικά την ανάπτυξη!

Αναλυτικότερα, με καλά νέα στις βαλίτσες του επιστρέφει από το Βερολίνο στην Ελλάδα ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς οι Γερμανοί τον διαβεβαίωσαν πως θα στηρίξουν την προσπάθεια για την ίδρυση ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η δημιουργία του ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου, στο οποίο μέτοχοι θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και ιδιώτες επενδυτές, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις επαφές του έλληνα υπουργού στο Βερολίνο.

1946441.jpg1946440.jpg

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική και η γερμανική πλευρά θα έχουν τις επόμενες ημέρες συνεχείς επαφές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό όταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε έρθει στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding, MoU)!!!!

«Από τη φάση των διαπραγματεύσεων περνάμε πλέον στη φάση της δημιουργίας του ταμείου» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης , τονίζοντας πως η τρόικα έχει πειστεί και θα συμπεριλάβει σχετική ρητή πρόβλεψη στο αναθεωρημένο κείμενο του Μνημονίου.

1946442.jpg

Ο κ.Χατζηδάκης χαιρέτισε τη σαφή πρόθεση της Γερμανίας να στηρίξει, μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW, την προσπάθεια και πρόσθ��σε ότι στόχος είναι «να έχουμε μια σημαντική συνεισφορά στον περιορισμό του προβλήματος ρευστότητας» κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τόνισε, δε, ότι το ταμείο θα δομηθεί με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και σε συνεργασία με τους πιο αξιόπιστους διεθνείς εταίρους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ εξέφρασε την πρόθεση της χώρα του να συμβάλει με τον δικό της μηχανισμό στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, ενώ ο κ. Σόιμπλε από την πλευρά του επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας του να αναλάβει την επαγγελματική κατάρτιση Ελλήνων νέων ανέργων, όπως συνέβη πρόσφατα με νέους από την Ισπανία.

φωτο:eurokinissi

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top