Ο. Κεφαλογιάννη: επιβεβλημένη η συλλογική δράση απέναντι στην κρίση

Ομιλία σε εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ο. Κεφαλογιάννη: επιβεβλημένη η συλλογική δράση απέναντι στην κρίση
Στην ανάπτυξη συλλογικών δράσεων κράτους και ιδιωτικών φορέων με στόχο το κοινό καλό και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος των πολιτών αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα την «φιλανθρωπία».

Η υπουργός τόνισε πώς στις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η οικονομική κρίση είναι επιβεβλημένο πλέον, να προτάσσεται η συλλογική δράση.

Επισήμανε ακόμα πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία, έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, μέσα από την κλιμάκωση των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με μαζικές καμπάνιες κοινωνικής αλληλεγγύης, με συστηματική δουλειά στο πεδίο της κρίσης.

Επίσης, ανάφερε πώς οι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν το ρεύμα του εθελοντισμού και να ενσωματώσουν την προσφορά και την αλληλεγγύη στις συνήθειες της καθημερινότητάς τους και πως είναι επιβεβλημένο να κινητοποιηθεί πιο έντονα η Πολιτεία, αναλαμβάνοντας δράση για την ουσιαστική στήριξη και τη συνεργασία με τους φορείς και τα ιδρύματα φιλανθρωπικής και εθελοντικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η κυρία Κεφαλογιάννη εξήρε την δράση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και αναφέρθηκε στην προσφορά του – σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ- που αφορά μια νέα μονάδα ιατρικής, οδοντιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας για χρήστες, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή απόλυτα αναγκαία και στοχευμένη.

Συνεργασία υπουργείου με Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Επίσης η υπουργός τόνισε ότι «το Υπουργείο Τουρισμού χτίζει βήμα – βήμα, με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό τη συνεργασία του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Βάζουμε τις βάσεις για μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης. Προς όφελος των πολιτών της Αθήνας, προς όφελος της Ελλάδας. Πρώτο μας βήμα, η παραγωγή από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ, μιας τουριστικής εφαρμογής για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες. Του Amazing Athens, που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο προώθησης των Αθηνών. Ενός μικρού αλλά σημαντικού βήματος συνεργασίας μεταξύ του Κράτους, του Ιδρύματος και του Πανεπιστημίου του Βανκούβερ. Υπάρχουν σκέψεις, ιδέες, προτάσεις για να προχωρήσουμε και σε άλλα πιο τολμηρά, πιο σύνθετα βήματα. Η αρχή έγινε και αυτή είναι πάντα το «ήμισι του παντός».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top