«Επανασυζήτηση του δημόσιου χρέους» ζητά ο Μιχάλης Σάλλας

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση της τελευταίας 5ετίας»

«Επανασυζήτηση του δημόσιου χρέους» ζητά ο Μιχάλης Σάλλας

Την εκτίμηση ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανασυζήτηση του δημόσιου χρέους της χώρας, εξέφρασε, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

«Να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, με βάση αυτά που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν, για να επιτραπεί η επανασυζήτηση για το δημόσιο χρέος» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο ��εριθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η διαχείριση αυτού του εγχειρήματος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, με μείωση επιτοκίων, είτε με επέκταση χρόνου αποπληρωμής και άλλα τα οποία, όπως είπε θα αποφασισθούν από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Η επαναδιαπραγμάτευση, είπε ο ίδιος, «θα πρέπει να επιτευχθεί θεσμικά, όταν και όπως πρέπει, αξιοποιώντας τις προβλεπόμενες στο τελευταίο μνημόνιο ρήτρες για τη ρύθμιση του», σε συνάρτηση με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αναφερόμενος, τέλος, στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Σάλλας είπε ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται, από πλευράς εικόνας και προσδοκιών, στο καλύτερο σημείο της τελευταίας πενταετίας και υπογράμμισε ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top