Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Στο επίκεντρο η ανεργία στους νέους

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Με το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους της ΕΕ να κυριαρχεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων, ο��οκληρώθηκε τα ξημερώματα η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες. Στο συμβούλιο των «27», υπήρξε και «κόντρα» ανάμεσα σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ένωσης.

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και για αυτόν τον σκοπό θα βρεθούμε στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αναφέρθηκε και στα βήματα της Ένωσης για την τραπεζική ενοποίηση. Ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε πως η συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε (2014- 2020) που επετεύχθη σήμερα θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι τόνισε πως οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «κάποιες φορές είναι δύσκολες και χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν». Ο κ. Ρομπάι πρόσθεσε πως «πρέπει να βρούμε τρόπους να χρηματοδοτήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της ευρωπαϊκής οικονομίας» κάνοντας λόγο για την ανάγκη χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι πληροφορίες από τη Σύνοδο Κορυφής αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία είναι οι χώρες που θα λάβουν τα περισσότερα κονδύλια από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top