Ενδιαφέρον κινέζικου fund για το Ελληνικό αποκάλυψε ο Γουέι Τζιαφού

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Cosco και υπουργείου Ναυτιλίας

Ενδιαφέρον κινέζικου fund για το Ελληνικό αποκάλυψε  ο Γουέι Τζιαφού

Ενδιαφέρον κινέζικου fund για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Cosco Group, Γουέι Τζιαφού, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σήμερα μεταξύ του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Cosco ΣΕΠ, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, για την επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ και στη δυτική πλευρά.

Με την ίδια ευκαιρία, ο πρόεδρος της Cosco κάλεσε επιχειρήσεις της Κίνας να επενδύσουν στην Ελλάδα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στους επιχειρηματίες της χώρας μας.

Ο Γουέι Τζιαφού, εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τη στήριξη που παρείχαν στην κινεζική πλευρά οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την επένδυση της Cosco «μία πολύ μεγάλη επένδυση στη χώρα μας και στον Πειραιά, που σκοπεύει να του δώσει μεγάλη δύναμη», όπως και τον Γουέι Τζιαφού «μεγάλο φίλο της Ελλάδας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε επίσης: «Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για την επόμενη συμφωνία που ελπίζουμε να έρθει σύντομα και η υλοποίησή της να φέρει ακόμα περισσότερα κοντέινερ, θέσεις εργασίας, ισχύ στο λιμάνι του Πειραιά και περισσότερα έσοδα στην ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ότι «είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που η Ελλάδα μπορεί και έχει τόσο σημαντικούς συνεργάτες, οι οποίοι μπορούν και δημιουργούν πλούτο για την κοινωνία μας και τον Πειραιά».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top