ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για όλους τους καταθέτες από το υπουργείο Οικονομικ��ν

Τι σημαίνει για τους Έλληνες η απόφαση του Ecofin για «κούρεμα»

​Η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών να ακολουθείται το «μοντέλο της Κύπρου» σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας σήμανε συναγερμό στους καταθέτες όλης της Ευρώπης, αφού ούτε λίγο πολύ, αυτό σημαίνει «κούρεμα» των καταθέσεων .

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν τα χέρια στο «κούρεμα» για καταθέσεις μόνο άνω των 100.000 ευρώ, ωστόσο η είδηση έφερε ανησυχία και προβληματισμό σε εκατομμύρια καταθέτες σε όλη τη γηραιά ήπειρο .

Το ελληνικό υπουργείο οικονομικών σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τους Έλληνες καταθέτες εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης μια ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας τους πως «οι καταθέσεις ��ουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ είναι απολύτως εγγυημένες» .

Ειδικότερα, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της ΕΕ στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση την απόφαση του Ecofin, είναι απολύτως εγγυημένες, τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους. Η περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται από ορισμένα ΜΜΕ, είναι απολύτως ανακριβής, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top