Στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής της Vodafone και της Wind

Κοινή επένδυση στις υποδομές και 650 νέες θέσεις εργασίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής της Vodafone και της Wind

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι επικεφαλής των Vodafone Ελλάδας και Wind Ελλάς, τον οποίο ενημέρωσαν για τη μεταξύ τους συμφωνία στον τομέα των υποδομών και την ανάπτυξη κοινού δικτύου κεραιών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Νότη Μηταράκη.

Οι κ. Γλαύκος Περσιάνης και κ. Νάσος Ζαρκαλής παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τη συνεργασία τους για κοινό δίκτυο κεραιών, την οποία χαρακτήρισαν αναπτυξιακή για τον κλάδο αλλά και την οικονομία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η συμφωνία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενώ θα δημιουργηθούν 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Επίσης, το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη για άλλους κλάδους της οικονομίας που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Την υλοποίηση της συμφωνίας θα αναλάβει μία νέα εταιρεία υψηλής τεχνολογίας η οποία θα συσταθεί και στην οποία θα συμμετέχουν Vodafone και Wind με 50% συμμετοχή η καθεμία.

Vodafone και Wind ανακοίνωσαν επίσης ότι θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσουν και ανεξάρτητες υποδομές στα δίκτυά τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top