Σόιμπλε: δεν συζητιέται κι άλλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Τι δήλωσε εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου

Σόιμπλε: δεν συζητιέται κι άλλο «κούρεμα»  του ελληνικού χρέους

Οι κίνδυνοι στην Ελλάδα παραμένουν υπό έλεγχο, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, ο οποίος δήλωσε ότι πιθανότατα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 18 Ιουλίου.

Τόνισε ακόμη ότι παρά τις καθυστερήσεις στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, αναμένει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο σωστό δρόμο.

Ωστόσο, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τεράστιες προσπάθειες προσαρμογής, και ότι «δεν συζητιέται περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "η συνολική συζήτηση για άλλο ένα haircut, βασίζεται στη λανθασμένη κατανόηση της συμφωνίας μεταξύ των διεθνών πιστωτών για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2011".

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires επισημαίνει ότι στις δηλώσεις του ο Schaeuble δεν διευκρίνισε εάν εννοούσε το χρέος της Ελλάδας προς τους επίσημους πιστωτές ή προς τον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι "τότε (το 2011) δεν αποκλείσαμε επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα".

Υπογράμμισε ακόμη ότι "η Ελλάδα δεν είναι μια εύκολη περίπτωση, πρέπει να προχωρήσει σε τεράστιες προσπάθειες και οι καθυστερήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλα αυτά αναμένω ότι η ΕΛλάδα θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων".

Τόνισε δε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 18 Ιουλίου, για να συζητήσει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με τον Έλληνα ομόλογό του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top