Γ. Στουρνάρας: στα τέλη Ιουλίου θα αποδεσμευτεί η δόση των 8,1 δισ. ευρώ

Υπό τον όρο να εκπληρώσει η Ελλάδα «προαπαιτούμενες δράσεις»

Την εκτίμησή του ότι η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ «αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου υπό τον όρο η Ελλάδα να εκπληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε επενδυτικό Forum.

Παράλληλα σημείωσε ότι «η χρηματοδότηση των τραπεζών φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που αντισταθμίζει πιθανές καθυστερήσεις, αν υπάρχουν, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η Ελλάδα από σήμερα έχει μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές» ενώ πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια, ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες διέσχισε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, αλλά κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της και συνεχίζει με περισσότερη αποφασιστικότητα και νέα πρόσωπα. Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν πλήρη επίγνωση ότι η στασιμότητα ισοδυναμεί με καταστροφή. Επιπλέον, η κοινοβουλευτική στήριξη υπερβαίνει τις ψήφους των Βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top