ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Εφορία ΔΕΝ επιστρέφει ποσά και κάτω από 1.500 ευρώ!

Ζητείται επίσκεψη στη ΔΟΥ

Εκπλήξεις για τους φορολογούμενους, ακόμη και για αυτούς τους λίγους που τυχαίνει να έχουν επιστροφή φόρου!!!! Η ΓΓΠΣ, όπως διαπιστώνουν όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση στη περίπτωση που το εκκαθαριστικό είναι πιστωτικό( σ.σ. με επιστροφή φόρου δηλαδή),πρώτον δεν δίνει το εκκαθαριστικό και δεύτερον επισημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος με τις πρωτότυπες αποδείξεις και τα παραστατικά θα πρέπει να περάσει από τη ΔΟΥ της περιοχής του ή να τα αποστείλει με συστημένη επιστολή εντός 15 ημερών για να πάρει την επιστροφή φόρου που δικαιούται.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα δεύτερος έλεγχος γινόταν σε φορολογικές δηλώσεις με επιστροφή φόρου πάνω από 1.500 ευρώ. Τώρα πλέον και για πολύ μικρότερα ποσά όχι μόνον γίνεται δεύτερος έλεγχος, αλλά ταυτόχρονα δεν δίδεται η επιστροφή απευθείας.

Ουσιαστικά έχει μπει σε εφαρμογή η αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις.
Με απλά λόγια το σύστημα θα διασταυρώνει αυτόματα:
•Τα εισοδήματα που δήλωσαν
•Τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί
•Τα στοιχεία περιγραφής των ακινήτων και των οχημάτων τους που αποτελούν τεκμήρια
•Τις δαπάνες που δήλωσαν με σκοπό να πετύχουν έκπτωση φόρου
•Τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια και τις καταθέσεις τους.
Εφόσον το σύστημα ανάλυσης κινδύνου αναγνωρίσει ύποπτα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα καλείται να περάσει από την εφορία για... τα περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top