ΔΝΤ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απόφαση της κυβέρνησης

Τζέρι Ράις: Οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην κυβέρνηση

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ η τρόικα και το ΔΝΤ δεν είχαν προβεί σε «συγκεκριμένες εισηγήσεις» σε σχέση με τους κρατικούς οργανισμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παρατηρώντας ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας συμπεριλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.


«Οι προτάσεις διατυπώνονται από την κυβέρνηση και οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην κυβέρνηση. Δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις ερωτηθείς για την ΕΡΤ και για το αν η απόφαση ήταν της τρόικας «προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο μνημονιακός στόχος των 2000 απολύσεων».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφωνούν στους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ΔΝΤ δεν προσδιορίζει το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

Ο κ. Ράις απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις επέμενε ότι για τις "λεπτομέρειες" της πολιτικής (εφαρμογής του προγράμματος) αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες της τρόικας με τις ελληνικές αρχές, επανέλαβε ότι επιτεύχθηκε «σημαντική πρόοδος» και ότι «για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών», οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Σημείωσε πάντως ότι «δεν σχολιάζουμε την πρόοδο του προγράμματος όσο η αποστολή είναι σε εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «ακόμη υπάρχουν αρκετά τεχνικά ζητήματα που εξετάζονται».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε και για την περίπτωση «αποκλίσεων» στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο μπορούν να εμποδίσουν την επόμενη δόση προς την Ελλάδα. Ο κ. Ράις απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν πρέπει να προεξοφλούνται καταστάσεις. «Ας μη βιαζόμαστε. Ας ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και τότε θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε.

Για το χρέος, ο κ. Ράις τόνισε ότι «αυτή την στιγμή» δεν υπάρχει θέμα συζητήσεων για νέο «κούρεμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top