Δύο μήνες προθεσμία μας δίνει η Κομισιόν: Επιτέλους, κάντε κάτι με τη φοροδιαφυγή!

Μας απειλεί με βαριά ΗΜΕΡΗΣΙΑ πρόστιμα!

Δύο μήνες προθεσμία μας δίνει η Κομισιόν: Επιτέλους, κάντε κάτι με τη φοροδιαφυγή!

Με βαριά ημερήσια πρόστιμα απειλεί η Κομισιόν την Ελλάδα για τη φοροδιαφυγή, δίνοντας στη χώρα μας περιθώριο δύο μηνών για να αντιμετωπίσει τη «γάγγραινα» της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, η Κομισιόν κάλεσε την Πέμπτη την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής εντός του επόμενου διμήνου, διαφορετικά… έρχονται πρόστιμα!

Η προειδοποίηση της Κομισιόν αφορά εκτός από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, το Βέλγιο και τα αυτοδιοικούμενα Νησιά Άλαντ που ανήκουν στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη οφείλουν να ανταλλάσουν μεταξύ τους πληροφορίες για πιθανούς φοροφυγάδες και να ορίζουν συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να παρέχονται οι πληροφορίες αυτές.

Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να απορρίψουν το αίτημα παροχής πληροφοριών με τον ισχυρισμό ότι τα στοιχεία αυτά δίνονται από τις τράπεζες. Η εφαρμογή της νομοθεσίας από τα κράτη-μέλη θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις αρχές τους 2013, είπε η Κομισιόν, καθώς το ζήτημα της φοροδιαφυγής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στους κόλπους της ΕΕ στην προσπάθεια οι κυβερνήσεις να αντλήσουν έσοδα εν μέσω κρίσης.

Οι πέντε χώρες έχουν περιθώριο δύο μηνών να απαντήσουν στην Κομισιόν, διαφορετικά κινδυνεύουν να παραπεμφθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να επιβάλει ημερήσια πρόστιμα για τη μη συμμόρφωσή τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top