Τι ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΣΦΑ

Διαβάστε αναλυτικά

​Το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε την ικανοποίηση του για τη βελτιωμένη πρόταση τη�� “Socar” για τον ΔΕΣΦΑ στέλνοντας με αυτό τον τρόπο θετικό σήμα για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.

Αναλυτικά η ολιγόλογη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξης:

"Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για τη βελτιωμένη πρόταση της “Socar” για τον ΔΕΣΦΑ και εξέφρασε την ικανοποίηση του. Στη συνέχεια δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός."

Στη συνέχεια το Ταμείο δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός.

Οι αζέροι της Socar έχουν προσφέρει τελικό τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται κοντά στα 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό αφορά το 66% της εταιρίας αερίου και θα μοιραστεί μεταξύ των ΕΛΠΕ που έχουν το 35% και του ελληνικού Δημοσίου που έχει το 31% του προς πώληση ποσοστού.

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top