Αυτή είναι η καλύτερη είδηση της μέρας! Δείτε την έκπληξη που μας περιμένει σε λίγες ημέρες!

Μαύρο στην ΕΡΤ, λευκό στην τσέπη μας! Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

​Μειώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ! Πιο συγκεκριμένα, την αναστολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ ΑΕ αρχής γενομένης από τις 11 Ιουνίου 2013 προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση τροποποιείται το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. οικ. 02/11.6.2013 κοινής ως εξής:

«Άρθρο 5

Ανταποδοτικό τέλος

Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»

Απο δώ και πέρα λοιπόν και μέχρι να συσταθεί η νέα ΕΡΤ, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα είναι ελαφρώς μειωμένοι, αφού δεν θα υπολογίζεται το τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης! Και μπορεί να μη μιλάμε για μεγάλες μειώσεις, αλλά στις μέρες μας ακόμη και μια μικρή ελάφρυνση είναι σημαντική για την τσέπη και τη ζωή του καταναλωτή!

DEI.jpg

Ακόμη, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση προστίθεται εδάφιο στο άρθρο 4Α που αφορά στην ειδική διαχείριση του μεταβιβαζόμενου ενεργητικού και παθητικού ως εξής:

«Ειδικότερα τα δικαιώματά της, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας, καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν:

α) την μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως τη σύσταση νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και

β) τις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.»

Η απόφασή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 19.6.2013 (Τεύχος Β' Αρ. Φύλλου 1483).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top