Μας κυνηγά φάντασμα ….. !!!

Δημοσίευμα-γροθιά της Guardian για τις εξελίξεις στην Ελλάδα λόγω ΕΡΤ

​«Το φάντασμα της αναζωπύρωσης κρίσης στην Ευρωζώνη κρεμόταν και το βράδυ της Τετάρτης πάνω από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών, το ραντεβού των οποίων ανανεώθηκε για την Πέμπτη» . Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Guardian, σχολιάζοντας το χρονικό από την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα, πήγε στο ραντεβού των αρχηγών με διαλλακτική διάθεση, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να απορρίψει τους φόβους μιας νέας κρίσης για το θέμα και ότι ο ��ώτης Κουβέλης τονίζει πως η ΕΡΤ πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά, σε συμμόρφωση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ, πριν τις οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις.

«Είναι αρκετά απλό: ένα λάθος έχει γίνει και αυτό πρέπει να διορθωθεί,» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση. «Απαιτεί γενναιότητα να διορθώσει ένα λάθος, αλλά ότι είναι απαραίτητο. Δεν είναι αποδεκτό για μια εκλεγμένη κυβέρνηση να αποτύχει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Ο Guardian επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην ιστορία που έχει κλείσει το δημόσιο κανάλι της, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πιέσεις από δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη τ��ν ήπειρο να ανοίξει εκ νέου η ΕΡΤ και πως η αντίδραση των συνδικάτων είναι εντυπωσιακή.

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός δέχεται αρκετές πιέσεις από την Γερμανία, η οποία βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό και δεν έχει καμιά διάθεση για αναζωπύρωση της κρίσης .

Τέλος, όσον αφορά τα έντονα σενάρια εκλογών στην Ελλάδα, ο συντάκτης γράφει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα πηγαίνουν άσχημα στις δημοσκοπήσεις και λογικά οι εκλογές θα ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να επιθυμούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top