Επιτέλους, ξεσκεπάστε τους: Τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν 3.000€ για φάρμακα αξίας 238€!

Και μετά κόβουμε μισθούς και συντάξεις για να πε��ισώσουμε τον προϋπολογισμό…

Επιτέλους, ξεσκεπάστε τους: Τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν 3.000€ για φάρμακα αξίας 238€!

Αθάνατη Ελλάδα: Τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν φάρμακα σε τιμές προσαυξημένες έως 1.300% και μετά κόβουμε μισθούς και συντάξεις για να περισώσουμε τον προϋπολογισμό!

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ! Οι «αφελείς» Γάλλοι, αντίθετα, το πληρώνουν μόνο 1.087 ευρώ!

Την ίδια ώρα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ!

Όπως υποστήριξε ο κ. Σούρλας, έχει στείλει ο ίδιος στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και πολλές άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις κερδοσκοπίας εις βάρος του Δημοσίου. Ο ίδιος πρότεινε ως λύση την ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών και άλλων συσκευών που διατίθενται στην Ελλάδα στο δημόσιο τομέα και των αντίστοιχων τιμών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.

Προανήγγειλε νομοσχέδιο κατά της αδιαφάνειας ο Λυκουρέντζος

Την κατάθεση νομοσχεδίου κατά της αδιαφάνειας που θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές εντός της εβδομάδας προανήγγειλε, εξάλλου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν παγιωμένες καταστάσεις εις βάρος του Δημοσίου ενώ εξήγησε ότι πρόθεση της πολιτείας δεν είναι να στραφεί κατά τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά από την άλλη «δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία μόνο με έσοδα από τους δημόσιους πόρους».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top