Εφορία: Μέχρι 21 Ιουνίου πρέπει οι τράπεζες να δώσουν τα στοιχεία των καταθέσεων

Θα αποσταλούν όλα στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Στις 21 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις τράπεζες, ώστε να στείλουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με τα στοιχεία των δικαιούχων−συνδικαιούχων (όνομα, επώνυμο και Α.Φ.Μ.), το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε.

Για τους τόκους καταθέσεων σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, ως ισοτιμία για τη μετατροπή τους σε ευρώ λαμβάνεται η τιμή της ημερομηνίας πίστωσης των τόκων σε συνάλλαγμα ή η τιμή spot του δελτίου τιμών συναλλάγματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του έτους αναφοράς.

Η συχνότητα διαβίβασης των στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή, η αποστολή αρχείων των στοιχείων του θα γίνει έως και την 21.6.2013.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top