Πάει Μαδρίτη για να βρει δουλειά στους έλληνες ανέργους!

Συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας της ΕΕ θα έχει ο Γ.Βρούτσης

Για Μαδρίτη πέταξε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται σήμερα καθώς και στο Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 20-21 Ιουνίου 2013.

Η συνάντηση της Μαδρίτης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «Στρογγυλής Τραπέζης για την προώθηση της απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη», η οποία οργανώνεται από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου 2013 και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ.

Στόχος της «Στρογγυλής Τράπεζας» του Βερολίνου είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματ��ς της ανεργίας των νέων, ιδιαίτερα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%!!!

Από την πλευρά του ο κ.Βρούτσης αναμένεται να αναδείξει τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς ύφεσης τα πέντε τελευταία χρόνια στην απασχόληση των νέων στην Ελλάδα, προτείνοντας, παράλληλα, την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσε��ν που θα δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη άνεργων νέων και τη δημιουργία νέων, πρόσθετων θέσεων εργασίας, ιδίως δε σε εξωστρεφείς, καινοτόμους και παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top