ΤΩΡΑ:Στουρνάρας και τρόικα…. κεκλεισμένων των θυρών

Σε εξέλιξη συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ

ΤΩΡΑ:Στουρνάρας και τρόικα…. κεκλεισμένων των θυρών

​Ακόμη ένα ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της κουβέντας αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα μείωσης στο ΦΠΑ της εστίασης, αλλά και ο νέος φόρος επί των ακινήτων.

Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του υπουργού οικονομικών και των εκπροσώπων των δανειστών την περασμένη Κυριακή, η τρόικα ΔΕΝ άναψε πράσινο φως στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης, ενώ εξέφρασε και την απογοήτευση για το νέο φόρο ακινήτων που είναι ακόμη στα «σενάρια».

Την ίδια ώρα, δυσαρεστημένη εμφανίζεται η τρόικα και με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Σε συνάντηση που έγινε χθες Δευτέρα μεταξύ τρόικας και ΤΑΙΠΕΔ, εκφράστηκαν αμφιβολίες από την πλευρά των δανειστών για την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων βάζοντας στο τραπέζι ξανά την πρόταση για είσοδο ξένων manager στο ταμείο ή ακόμη και την ανάληψη μεγαλύτερων εξουσιών από τους δανειστές.

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιβάλει ριζικές λύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά από το Σεπτέμβριο, δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο ώς τότε να απορροφηθεί η πολιτική πίεση που έχουν δημιουργήσει η αποτυχία της ΔΕΠΑ και το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο μέτωπο των εσόδων.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top