Να τα μας …Νέους όρους θέλει και στις αποκρατικοποιήσεις η τρόικα!

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ

Η μετάθεση χρονικά προς τα πίσω των στόχων του μνημονίου για αποκρατικοποιήσεις βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της ηγεσίας της τρόικας με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την αποτυχία στο πωλητήριο της ΔΕΠΑ επανακαθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων καθώς θεωρείται πλέον ανέφικτος ο στόχος άντλησης 2,5 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές συμμετείχαν οι κ.κ. Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κλαους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ενώ το ΔΝΤ εκπροσωπούσε ο κ. Μπομπ Τραα στην θέση του κ. Πόλ Τόμσεν.

Η συνάντηση έγινε στη σκιά της αποτυχίας του εγχειρήματος της ΔΕΠΑ και αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι η τρόικα στις συνομιλίες της εκφράζει πλέον αμφιβολίες για την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων βάζοντας στο τραπέζι ξανά την πρόταση για είσοδο ξένων manager στο ταμείο ή ακόμη και την ανάληψη μεγαλύτερων εξουσιών από τους δανειστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top