Ε ρε Ελλαδάρα ….ΣΗΚΩΣΕ το!!!! Κυπελλούχοι στην…. ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!

Δείτε πόσο καταφέραμε να μειώσουμε τους εργαζόμενους στις αρχές του 2013

Ε ρε Ελλαδάρα ….ΣΗΚΩΣΕ το!!!! Κυπελλούχοι στην…. ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!

Ακόμη μια πρωτιά έρχεται για τη χώρα μας!!! Είμαστε στην περήφανη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η χώρα μας κατέγραψε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του αριθμού των εργαζόμενων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Eurostat.

Αναλυτικά, ο αριθμός των εργαζόμενων στη χώρα μας μειώθηκε στις αρχές του 2013 κατά 2,3% σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου έτους, τ�� στιγμή που σε ολόκληρη την ευρωζώνη η πτώση διαμορφώθηκε στο 0,5% και στο 0,2% στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ετήσια βάση, δηλαδή συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2012, η μείωση του ενεργού εργατικού σώματος στην νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στο 1%, και για την Ε.Ε. στο 0,4%.

Παρόμοια κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες του «φτωχού» Ευρωπαϊκού Νότου! Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις στον αριθμό των εργαζόμενων σημειώθηκαν στην Πορτογαλία (2,2%), την Ισπανία και την Κύπρο (αμφότερες 1,3%), και την Ιταλία (1,2%).

Στην αντίπερα όχθη, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στο μέγεθος του ενεργού εργατικού δυναμικού έλαβαν χώρα στις Βαλτικές, τη Λιθουανία (2,4%), την Εσθονία (2,3%), και τη Λετονία (1%).

Αναλυτικά η έκθεση της Eurostat eurostat.pdfeurostat.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top