ΒΟΜΒΑ για το ΔΝΤ από κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο

Σημαντικό μήνυμα και για το ελληνικό χρέος

ΒΟΜΒΑ για το ΔΝΤ από κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο

​«Κατακεραυνώνει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ρόλο του στις ευρωπαϊκές διασώσεις ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στην γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι το ΔΝΤ "κοροϊδεύει" τους ευρωπαϊκούς κανόνες προϋπολογισμών και ότι τελικά θα πρέπει σταματήσει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διασώσεις.

Όπως ανέφερε, βραχυπρόθεσμα το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στην τρόικα, λόγω της εμπειρίας του με τα προγράμματα βοήθειας, αλλά πιο μακροπρόθεσμα, «οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίζουν για τα προγράμματα βοήθειας μόνες τους».

Αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης μετά τα σχόλιά του για το πρώτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, τόνισε ότι «το ΔΝΤ κοροϊδεύει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Έτσι, όχι μόνο δημιουργεί μια ψεύτικη διαμάχη, αλλά πάνω από όλα, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους κανόνες της νομισματικής ένωσης».

Όσο για την Ελλάδα και το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι συζητήσεις για περαιτέρω βοήθεια θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα μέσα του 2014, εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top