Γ.Στουρνάρας: Η απόφαση για το λουκέτο δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν αναγκαία

Νέες δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ

Γ.Στουρνάρας: Η απόφαση για το λουκέτο δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν αναγκαία

​«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληνικού λαού», είπε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του σε επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως η απόφαση για το λουκέτο της ραδιοτηλεόρασης δεν ήταν ευχάριστη, ενώ αναφερόμενος στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί εκτίμησε πως θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα.

«Είναι αναγκαίο μέτρο για τον εξορθολογισμό του κόστους σε έναν νέο φορέα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου», πρόσθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Όσοι έχουν εμπειρία από την δημόσια διοίκηση ξέρουν ότι μόνο μέσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει.... Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή.

Έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύσταση του νέου φορέα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει οριστεί φυσικός διάδοχος της ΕΡΤ. Έχουμε ήδη προχωρήσει στη σύσταση του οργάνου διαχείρισης και θα προχωρήσουμε στην αποζημίωση του προσωπικού όταν έχουμε τα στοιχεία. Θα πρέπει να τονίσω την ευθύνη του προσωπικού γιατί ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει τα στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανή φορέα... χρηστής διοίκησης το οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top