Προβόπουλος: Ανάκαμψη το 2014 αλλά με προϋποθέσεις

«Να παγιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και να “τρέξουν” οι μεταρρυθμίσεις»

«Ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης» υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Προβόπουλος τόνισε για ακόμη μία φορά πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2014, ωστόσο επεσήμανε πως αυτό προϋποθέτει ότι θα παγιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και θα “τρέξουν” οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο ίδιος, εκτίμησε ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει απομακρυνθεί πολύ, ενώ πρόσθεσε ότι η πορε��α εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης κρίνεται ως σήμερα ικανοποιητική.
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε: «Αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση ομαλών χρηματοδοτικών συνθηκών στην πραγματική οικονομία».
«Η πορεία προς τη χρεοκοπία αποφεύχθηκε τελικώς χάρη στη σοβαρή πρόοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής, που επέτρεψε τη συνέχιση της οικονομικής συνδρομής των εταίρων» κατέληξε ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι η ύφεση θα ήταν μικρότερη εάν είχαν προωθηθεί με μεγαλύτερο ζήλο οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και των αγορών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top