Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έκανε «μαντάρα» το σόι του Παπακωνσταντίνου

Δεν πήγαν στην προανακριτή επιτροπή οι ξαδέλφες του πρώην υπουργού

​Η δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ έβγαλε έξω από τα ρούχα τους, τις ξαδέλφες του Γ.Παπακωνσταντίνου, οι οποίες μάλιστα αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, με υπόμνημα τους οι κυρίες: Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζουν ότι η εκ νέου κλήτευσή τους στην επιτροπή «στηρίζεται σε εσφαλμένη προϋπόθεση».

Στις δύο πανομοιότυπες δηλώσεις τους, οι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου αφού εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό τους προς το Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σημειώνουν ότι και ο πατέρας τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου «διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές».

«Εν τούτοις, από σειρά ατυχών συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω ήδη κληθεί και εξεταστεί ως ύποπ��η, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Οι πράξεις επί των οποίων με καλείτε να εξετασθώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάσθηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν, θεωρητικώς, να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Έτσι δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας», καταλήγουν.

Χθες ο δικηγόρος του κ. Γ.Παπακωνσταντίνου πήρε την ογκωδέστατη δικογραφία σε cd και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν οι κύριοι Α. Ρωσσώνης και Σ. Σικ��αρίδης.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top