Δείτε πόσα λεφτά ζητάει το ΣΔΟΕ από τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη βουλή από ώρα σε ώρα το πόρισμα-φωτιά

Δείτε πόσα λεφτά ζητάει το ΣΔΟΕ από τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

​Στα χέρια της Προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ φτάνει σήμερα το πόρισμα του ΣΔΟΕ, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πόρισμα του ΣΔΟΕ ρίχνει «καμπάνα» 10 εκατ. ευρώ στα ξαδέλφια του πρώην υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ.

Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστ��μα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε στη ΝΕΤ ότι από το πόρισμα θα κριθεί ο χαρακτήρας των αδικημάτων που αποδίδονται στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα έχει ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος αναμένεται να το διαβιβάσει στην Προανακριτική από ώρα σε ώρα.

Εν τω μεταξύ, για αύριο Τρίτη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ίδιος απόψε θα παραλάβει από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top