Έρχεται η τρόικα και μαζί της έρχονται και 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο!

Μετατάξεις και αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

​Η τρόικα έφτασε στην Ελλάδα και μαζί της έρχονται και 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο!

Στην ατζέντα τ��ν συζητήσεων θα βρεθούν ακόμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η γενικότερη πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών.

Η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στη σκιά της έκθεσης του ΔΝΤ, σχετικά με τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής!

Η κυβέρνηση τρέχει για να προλάβει κυρίως τα χρονοδιαγράμματα, που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, έχοντας αναλάβει δέσμευση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος Ιουνίου.

Όσον αφορά στο πλάνο των απολύσεων, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει 4.000 υπάλληλοι, άλλοι 1.000 στο πρώτο τρίμηνο του 2014, ακόμη 4.000 έως το τέλος του Ιουνίου του 2014, ενώ έως το τέλος του 2014 πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόρρητη έκθεση που παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις 2.000 πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπεται η απόλυση 1.500 υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top