18,4% αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα τον Μάιο!

117,5 % η αύξηση στη Μύκονο!

Αλματώδη αύξηση σημείωσα�� το Μάιο οι αφίξεις τουριστών στα αεροδρόμια της Ελλάδας. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 18,4% που μεταφράζεται σε περισσότερους από 222 χιλιάδες τουρίστες.

Συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Τη μεγαλύτερη αύξηση το Μάιο, σε ποσοστό 117,5% μάλιστα, παρουσίασε το αεροδρόμιο της Μυκόνου ενώ σημαντική χαρακτηρίζεται και η αύξηση κατά 10% των αυξήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αφίξεις στο πεντάμηνο κινήθηκαν, επίσης, σε θετικό έδαφος παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012.

Ειδικότερα, οι αφίξεις τον Μάιο ήταν κατά 222.613 πε��ισσότερες και έφθασαν σε 1,43 εκατ. Βάσει των στοιχείων τον προηγούμενο μήνα τα 16 από τα 17 αεροδρόμια με διεθνείς αφίξεις εμφάνισαν αύξηση της εισερχόμενης κίνησης. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 10% των αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος». Και αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά μετά τον Ιούλιο του 2011 που παρατηρείται σε μηνιαία βάση ανοδική μεταβολή στον αριθμό των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στην Αθήνα.

Απόβαση στη Μύκονο

Η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 117,5% (!) για τον μήνα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ το μοναδικό που εμφανίζει μείωση είναι το αεροδρόμιο της Σάμου. Στο πεντάμηνο οι αφίξεις έφθασαν σε 2,44 εκατ. Αύξηση σημειώθηκε στα 14 από τα 17 αεροδρόμια. Η μεγαλύτερη σε ποσοστό 125,8% σημειώθηκε στη Μύκονο ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Σάμου και του Αραξου. Eξάλλου, οι o-line ξενοδοχειακές τιμές σε ελληνικούς προορισμούς για τον Ιούνιο παρουσιάζουν πτώση έως 49% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Τrivago.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top