Ρουμελιώτης: Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου φταίνε για το «λάθος» του ΔΝΤ!

«Δεν πίεσαν αρκετά και δεν ήθελαν αναδιάρθρωση του χρέους» ισχυρίσθηκε

Ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε ο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” , σχετικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το περιβόητο «λάθος» του ΔΝΤ.

«Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, από την αρχή έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά η Ελλάδα και η Ευρωζώνη απέρρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση» υποστήριξε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε «είχαμε πιθανότητες τότε, το χρέος να μπει σε βιώσιμη τροχιά και είχα κάνει συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να οδηγήθει στα άκρα με την Ευρωζώνη και δεν την πίεσε αρκετά για την αναδιάρθρωση χρεους. Όμως, είναι η ενδιαφερόμενη χώρα που θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αναδιάρθρωση του χρέους της».

Για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, υποστήριξε: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πίεσε αρκετά τους Ευρωπαίους, δεν είχε καταλάβει γιατί γαλλικές και γερμανικές τράπεζες δεν ήθελαν το κούρεμα και τους έδωσε χρόνο να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα”.

Όπως επίσης ανέφερε δεν του δόθηκε ποτέ πειστική απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, γιατί δεν ήθελαν την αναδιάρθρωση του χρέους. «Έλεγαν ότι δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι, ότι θα γίνει επιτροπή για να το συζητήσει και τελικά το ταμείο επέβαλλε το κούρεμα. Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα άγνοιας, δεν δικαιολογείται. Είχαν συμβούλους που τους ενημέρωναν για τη βιωσιμότητα του χρέους και τους είχαν δείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει».

Ο κ. Ρουμελιώτης προέβλεψε επίσης ότι η Γερμανία θα προχωρήσει σε συμφηφισμό και θα γίνει νέο «κούρεμα» , αντί πολεμικών αποζημιώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top