Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN: προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη του ΔΝΤ

«Βλέπουμε φως στο τούνελ και ο τουρισμός θα συμβάλει σημαντικά»

Συνέντευξη στην εκπομπή Quest του τηλεοπτικού δικτύου CNN, μετίτλο «Tourism a lifeline for Greece»,έδωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.


Στην εκπομπή, η παρουσιάστρια του CNN έκανε καταρχήν αναφορά στα στατιστικά δεδομένα για την ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία άγγιξε το 26.8%, αλλά και στις πρόσφατες διαδηλώσεις Ελλήνων συνταξιούχων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τομέα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείσα για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην οποία ο Οργανισμός παραδέχτηκε λάθη ως προς την εφαρμογή του δανειακού προγράμματος, η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ��τι «είναι πολύ αργά, γιατί τα συγκεκριμένα λάθη έχουν ήδη γίνει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διανύει την 6η συνεχή χρονιά ύφεσης, παρουσιάζοντας υψηλή ανεργία» με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των Ελλήνων πολιτών.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι μάλλον ένα είδος αποκατάστασης των λαθών αυτών», τόνισε. Αναφερόμενη εν γένει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η Υπουργός ανέφερε ότι «μπορούμε να δούμε φως στο βάθος του τούνελ» και ότι «υπάρχουν ακόμη προκλήσεις μπροστά μας». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και «για το λόγο αυτό ακούμε επαινετικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας οι οποίοι μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο σημειωτέον είναι πολύ σκληρό για τον ελληνικό λαό». Όμως, επανάλαβε η κυρία Κεφαλογιάννη, «βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που θα φανεί το 2014 και σ΄αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ο τομέας του τουρισμού».

Τέλος, αναφερόμενη για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού φέτος, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι σίγουρα αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, όταν η ίδια ανέλαβε επικεφαλής. Η Ελλάδα βρίσκεται σίγουρα σε ανάκαμψη, ειδικά ο τουριστικός τομέας, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top