Της… φοροδιαφυγής και πάλι: Έπιασαν γνωστό δικηγόρο των Αθηνών με «κρυφά» έσοδα 7 εκ. ευρώ!

Νέοι έλεγχοι ΣΔΟΕ, νέα λαυράκια: Πάρτι εκ. ευρώ με εικονικά και πλαστά τιμολόγια!

Μπορεί κάθε τρεις και λίγο να ακούμε για σχέδια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ωστόσο… ο χορός καλά κρατεί.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τον νέο έλεγχο του ΣΔΟΕ, ο οποίος αποκάλυψε 22 εταιρείες στην Αττική με πάνω από 2.500 πλαστά και εικονικά τιμολόγια για να δικαιολογήσουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 55 εκ. ευρώ.

Στα λαυράκια που αποκάλυψαν οι «ράμπο» του σώματος συμπεριλαμβάνονται και δύο γνωστοί δικηγόροι σε Αθήνα και Πειραιά που έκρυψαν έσοδα 7 και 3,5 εκ. ευρώ αντίστοιχα αλλά και γνωστός χειρουργός της Θεσσαλονίκης που απέκρυψε εισοδήματος ύψους 2,1 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι 2.115 στοχευμένοι έλεγχοι και οι 1.389 έλεγχοι διακίνησης του ΣΔΟΕ είχαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Φοροδιαφυγή

Στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 €, καθώς επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 €.

Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εταιρεία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή, και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία.

Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσόν των 9.000.000 €.

• Στην περιοχή Θεσσαλονίκης 3 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία Π.Α.Ε., εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 €

• Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1450.000 €.

Λαθρεμπόριο

Στο πλαίσιο της προστασίας του καταναλωτικού κοινού και της νεολαίας, το ΣΔΟΕ διενεργεί στοχευμένους ελέγχους στη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων.

Στις 04/06/2013 κατασχέθηκαν 6.000 φιάλες παράνομων απομιμητικών ποτών έτοιμα για διάθεση στην αγορά. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 τόνοι οινόπνευμα οι οποίοι είχαν προορισμό την κατασκευή απομιμητικών ποτών.

Στις 05/06/2013 κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 520 κιλά ινδικής κάνναβης σε σάκους μεταφοράς κρασιού.

Στο Αγρίνιο συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου γιατί διέθετε παράνομα στριφτά τσιγάρα και κομμένο καπνό. Κατασχέθηκαν 10 κιλά κομμένος καπνός σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και 1300 στριφτά τσιγάρα.

Αδήλωτα έσοδα

• Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι γνωστός Δικηγόρος των Αθηνών δεν δήλωσε έσοδα 6.992.000 €.

Δικηγόρος στον Πειραιά δεν δήλωσε έσοδα 3.470.000 €.

Γιατρός Χειρουργός στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα 2.110.000 €.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top