Reuters: «Πολύ αργά το mea culpa του ΔΝΤ για τους Έλληνες»

«Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί»

Reuters: «Πολύ αργά το mea culpa του ΔΝΤ για τους Έλληνες»

Οργή στους δρόμους, αλλά και αίσθημα δικαίωσης στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε -σύμφωνα με το Reuters- στην Αθήνα η παραδοχή του ΔΝΤ ότι «έσφαλε» στο πρώτο μνημόνιο.

Ωστόσο, το «mea culpa» του διεθνούς οργανισμού προσφέρει, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ένα ισχυρό «διαπραγματευτικό χαρτί» για τους Έλληνες πολιτικούς και ειδικά για την κυβέρνηση.

«Η οργή ήταν διάχυτη στους δρόμους της Αθήνας, όπου η συνταγή λιτότητας ΕΕ-ΔΝΤ, εσφαλμένη όπως δηλώνει τώρα το Ταμείο, έχει αφήσει πίσω της σειρές ολόκληρες κλειστών καταστημάτων και ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια», τονίζει το πρακτορείο.

Μάλιστα, αποτυπώνει το συγκεκριμένο αίσθημα στις ειρωνικές όσο και σκληρές δηλώσεις του 59χρονου Απόστολου Τρικαλινού, πατέρα δύο παιδιών και σήμερα ρακοσυλλέκτη, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Αλήθεια; Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν μπορούμε να σας συγχωρήσουμε.. Ας μην κοροϊδευόμαστε: δεν θα μας δώσουν τίποτα πίσω... Λυπάμαι για όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν εξαιτίας της λιτότητας. Ποιος θα τους φέρει τώρα πίσω;».

Όπως αναφέρει εμμέσως το Reuters, η οργή των Ελλήνων είναι δικαιολογημένη, αφού «από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, οι Έλληνες είδαν τα εισοδήματά τους να κατρακυλούν κατά ένα τρίτο περίπου... Ο δείκτης ανεργίας "χτύπησε" 27%, οι αυτοκτονίες αυξή��ηκαν κατακόρυφα, ενώ οι νέοι άνεργοι σε ποσοστό 60% ήταν τα μεγαλύτερα θύματα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top