«Σφαλιάρα» από ΔΝΤ: Έχετε αποτύχει στον έλεγχο. Ιδιωτικές εφορίες ή νέα μέτρα!

«Πολύ απογοητευτική η πρόοδος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»!

«H πρόοδος στη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού παραμένει πολύ απογοητευτική» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ στην έκθεσή του μιλώντας ανοικτά για αποτυχημένη πολιτική στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των φόρων.

Έτσι, έχουμε που έχουμε πάρει φόρα με τις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο προτείνει να αποκρατικοποιήσουμε και τις εφορίες αλλιώς έχει… νέα μέτρα!

«Καθίσταται επείγον ζήτημα για το εάν οι αρχές αποδειχθούν ικανές να αποφύγουν -όπως έχουν υποσχεθεί- περισσότερες οριζόντιες περικοπές στον δημόσιο τομέα και τα κοινωνικά επιδόματα, αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν είναι πιθανόν να αντισταθμίσουν την ελληνική αδυναμία να αντιμετωπίσουν το περιβόητο πρόβλημα φοροδιαφυγής, παρέχοντας στη χώρα περισσότερη ρευστότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ και πετάει τη… βόμβα: «Σε αυτό το πλαίσιο η σχεδιαζόμενη αυτονόμηση της Διοίκησης Εσόδων είναι κρίσιμη ώστε να “απομονωθεί“ από συνεχιζόμενες πολιτικές ��αρεμβάσεις. Εάν αυτά τα μέτρα – ή άλλα μέτρα- για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου του μηχανισμού φορολογικών εσόδων, της λειτουργίας του και της διαχείρισης προσωπικού, αποτύχουν, τότε οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πιο ριζικές αλλαγές όπως την μετάπτωση σε μία υπηρεσία εσόδων έξω από τη δικαιοδοσία των δημοσίων υπηρεσιών».

Μάλιστα, το Ταμείο αφήνοντας έμμεσες αλλά πολύ σαφείς αιχμές κρίνει ότι η σχεδιαζόμενη αυτονόμηση της Διοίκησης Εσόδων είναι πολύ κρίσιμη ώστε να απομονωθεί από πολιτικές παρεμβάσεις…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top