Νοικοκυριά σε κρίση: Ταξίδια; Καφές και φαγητό έξω; Last year!

Σε διατροφή και στέγη το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος της οικογένειας

Ταξίδια; Καφές ή φαγητό έξω; Last year!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για το 2011, τα νοικοκυριά ήδη από τον πρώτο… full time χρόνο της κρίσης περιόρισαν δραστικά τα έξοδά τους με τους προϋπολογισμούς να περικόπτονται (συνυπολογίζοντας και τον πληθωρισμό) κατά 10,8% και να περιορίζονται από τα 2.020 στα 1.824 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του μέσου νοικοκυριού διοχετεύεται στα είδη διατροφής (19,5%), με τις μεταφορές (13,2%) και τη στέγαση (12,6%) να ακολουθούν. Το μικρότερο μερίδιο το καταλαμβάνει η εκπαίδευση (3,5%).

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αλλαγή στο καταναλωτικό πρότυπο με τα νοικοκυριά να περικόπτουν σε σχέση με το 2010 κατά 20,1% τις δαπάνες για ένδυση-υπόδηση, κατά 15,7% για διαρκή αγαθά, κατά 9,8% σε ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια, κατά 9,7% για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες, κατά 9,4% για τις μεταφορές, κατά 7,9% για την υγεία και κατά 6,1% τις δαπάνες για πολιτισμό και επικοινωνίες.

Αναλυτικά τα στοιχεία: ΕΛΣΤΑΤ.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top