Βάζει όριο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο ESM

Μεταξύ 50 και 70 δισ. ευρώ το ποσό

Ανώτατο όριο για το ποσό των χρημάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι πιθανό να θέσει το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ESM, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ευρωζώνης που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν τον Ιούνιο του 2012 πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εάν μία κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στην αύξηση των απαιτούμενων κεφαλαίων, επειδή η προσφυγή σε δανεισμό από τις αγορές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το δημόσιο χρέος.
Οι ακριβείς κανόνες που απαιτούνται για τέτοιου είδους ανακεφαλαιοποιήσεις, κάτω υπό ποιες συνθήκες καθώς και ποιες τράπεζες θα μπορούσαν να τις δικαιούνται, είναι θέματα που θα αποφασιστούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top