Τελεία και παύλα: Δεν ενσωματώνεται στην Οικονομική Αστυνομία το ΣΔΟΕ

Μαυραγάνης: Δε θα γίνουν απολύσεις στο Σώμα, ήδη έχει πολλά κενά

Στην αποσαφήνιση ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν θα ενσωματωθεί στην Οικονομική Αστυνομία προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι συνδικαλιστές των εφοριακών ζήτησαν να υπάρξει σαφής απάντηση για τις πληροφορίες σχε��ικά με την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην Οικονομική Αστυνομία, αλλά και να σταματήσουν οι συνεχείς οργανωτικές αλλαγές στο υπουργείο και να προστατευθούν οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαυραγάνης τόνισε στους συνδικαλιστές πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέταζε ιδέα ενοποίησης του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε, προτείνοντας μάλιστα οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας να περιέλθουν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Για το θέμα των πιθανών απολύσεων στις εφορίες ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς βάσει οργανικών θέσεων απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πω�� η αναδιοργάνωση των ΔΟΥ είναι υπόθεση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ωστόσο εξέφρασε τη θέση ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες αλλαγές, όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση στην οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top