Γραφειοκρατία, το μεγαλείο σου: 100 υπογραφές για να γίνει μια μετάταξη υπαλλήλου!

Και όλα αυτά για να πάει σε υπηρεσία που είναι σε απόσταση… 1.000 μέτρων!

Οι υπεύθυνοι στα ρεκόρ Γκίνες ακούν; Στην Ελλάδα του fast track για τις επενδύσεις θέλουμε 100 υπογραφές για να γίνει η μετάταξη ενός υπαλλήλου σε υπηρεσία που απέχει 1.000 μέτρα από αυτή που υπηρετεί τώρα! Δηλαδή κάθε 10 μέτρα και υπογραφή, ένα πράγμα!
Σε μια Ελλάδα που πιέζεται αφόρητα από τους δανειστές της για απολύσεις και λέει ότι εφαρμόζει πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της, η γραφειοκρατία ζει και και βασιλεύει. Και μάλιστα συνεπικουρούμενη από το ίδιο το Μνημόνιο, που επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις, καθώς 21 από τις 100 υπογραφές οφείλονται ακριβώς σε ρυθμίσεις που επέβαλε νόμος του πρώτου Μνημονίου...!
Για τον υπάλληλο που βρήκε την... Ιθάκη όλα ξεκίνησαν με την αίτηση που υπέβαλε, η οποία έπρεπε να συνοδεύεται από Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών. Το εξέδωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού, όπου εργαζόταν, με 4 υπογραφές (εισηγητή υπαλλήλου-τμηματάρχη-διευθυντή-προέδρου οργανισμού). Το Πιστοποιητικό διαβιβάστηκε στο δήμο, που εκδίδει Εγγραφο Αρχικής Συναίνεσης με 5 υπογραφές. Ακολουθεί απόφαση του ΟΠΑΝΔΑ που διαβιβάζεται με 5 υπογραφές στο υπηρεσιακό συμβούλιο, συν άλλες δύο για την έκδοση της ημερήσιας διάταξης.
Η γνωμοδότηση του Υ.Σ. με τις υπογραφές των 5 μελών, συν δύο προέδρου και γραμματέα, διαβιβάζεται στο δήμο και από κει με δύο υπογραφές στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού. Η διεύθυνση αυτή διαβιβάζει στη διεύθυνση Οικονομικού και εκείνη στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου, οπότε προστίθενται ακόμη 9 υπογραφές για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει διαθέσιμη πίστωση (αν και ο υπάλληλος πληρώνεται ήδη από το ίδιο ταμείο).
Με 2 υπογραφές η βεβαίωση επιστρέφει στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού που διαβιβάζει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με 3 υπογραφές συν άλλες τρεις που σφραγίζουν την Έκθεση Αναγκαιότητας Μετάταξης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει με 5 υπογραφές και η υπόθεση θα μπορούσε να πάρει από δω το δρόμο της επιστροφής για το δήμο. Με το νόμο 4024/2011 επιβλήθηκε όμως έλεγχος από τρία υπουργεία. Το υπ. Εσωτερικών εγκρίνει με 6 υπογραφές και το στέλνει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο με ακόμη 5 υπογραφές ετοιμάζει την εισήγηση για να βγει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.
Την ΠΥΣ υπογράφουν οι υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και διαβιβάζει ο πρώτος στο Εσωτερικών με μόνος 3 υπογραφές. Από το ΥΠΕΣ στην Αποκεντρωμένη χρειάζονται 5 ακόμη τζίφρες, άλλες 4 για να φθάσει στο δήμο και άλλες 5 για να βγει η απόφαση του δημάρχου. Δεν τελειώσαμε όμως ακόμη... Η απόφαση δημάρχου επιστρέφει στην Αποκεντρωμένη με τρεις υπογραφές, εκτός εάν έχει αλλάξει ημερολογιακό έτος οπότε χρειάζεται νέα Βεβαίωση Υπαρξης Πίστωσης!
Η Αποκεντρωμένη με 5 υπογραφές διαβιβάζει στο Εθνικό Τυπογραφείο που πριν δημοσιεύσει σε ΦΕΚ χρειάζεται έγκριση από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (5+5 υπογραφές). Μετά την έκδοση σε ΦΕΚ μένει μόνο η απόφαση δημάρχου (5 υπογραφές) για την τοποθέτηση του υπαλλήλου στη νέα του θέση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top