Αυτό είναι είδηση: Μέχρι και η Citi αφήνει πλέον στην άκρη το Grexit!

Mea culpa από τον οίκο μέσω… Λαμίας: «Παραμένει αλλά όχι ως βασικό σενάριο»!

Αυτό πραγματικά είναι είδηση!

Η Citi ήταν από τους τελευταίους σκληροπυρηνικούς που, αν και όλη η Ευρώπη αλλά και οι αγορές είχαν «ξεχάσει» το περίφημο Grexit και μιλούσαν για αισθητή πρόοδο της χώρας μας, επέμενε σε ελληνική έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Φαίνεται πως, πλέον, και η Citi αφήνει αυτά τα σενάρια στην άκρη αφού εμμέσως πλην σαφώς λέει... mea culpa για τις καταστροφολογικές προβλέψεις της!

Όπως τονίζει σε έκθεση του ο διεθνής οίκος, ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ (το οποίο εμφάνιζε μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες ως βέβαιο μέσα στο επόμενο έτος) είναι υπαρκτός αλλά όχι ως βασικό σενάριο!

Η Citi καταγράφει τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά προβλέπει νέα αναδιάρθρωση στα τέλη του 2013 ή το αργότερο το 2014.

Παράλληλα, σημειώνει πως ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα για ανόρθωση της οικονομίας είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και «άλλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων».​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top