Ντράγκι: Σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης η ευρωζώνη

Ομιλία στη Διεθνή Νομισματική Διάσκεψη

Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 «βλέπε» ο super Μάριο!!!

Μιλώντας στη Διεθνή Νομισματική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, ο κ.Ντράγκι επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι απειλές της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων συνέβαλαν στο να καθησυχαστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, από τις οποίες «το σύνολο των οικονομικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών, των τραπεζών και των νοικοκυριών, επωφελούνταν».

«Παρόλα αυτά, παραμένουν αρκετά τρωτά ση��εία», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην παρεκκλίνουν από τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες, εκτιμώντας πως τα οφέλη από μια χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής σήμερα θα ήταν λίγα.

Μακροπρόθεσμα, ανέφερε ότι έπρεπε να διασφαλιστεί πως η προσαρμογή βασίζεται στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε επίσης ότι είναι σημαντική, ειδικά στην παρούσα κατάσταση, η ανάγκη των κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων για μεταρρυθμίσεις να μην προέρχονται τόσο από την αγορά ομολόγων, όσο από τις δραματικές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια τον Μάιο σε επίπεδα ρεκόρ και ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να κάνει και πάλι το ίδιο εφόσον καταστεί απαραίτητο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top