Υπ. Δικαιοσύνης Κύπρου: Ισχύει και στο εξωτερικό το διάταγμα για τον κύριο Α.Βγενόπουλο

Ι.Νικολάου: Το δικαστήριο θα προχωρήσει ακόμη και χωρίς την παρουσία του

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ξεκαθάρισε πως το διάταγμα παγκόσμιας εμβέλειας, την έκδοση του οποίου πέτυχε η διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας κατ΄ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, μπορεί να εκτελεστεί και στο εξωτερικό.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, υπάρχει διαδικασία, σύμφωνα με την οποία μπορεί να αποσταλεί το σχετικό διάταγμα στις αρχές έκαστου κράτους όπου υφίσταται σχετική διαδικασία με βάση την οποία μπορεί να εκτελεστεί το διάταγμα.

Υπενθυμίζουμε πως με το διάταγμα, που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Ανδρέα Βγενόπουλου, Κυριάκου Μάγειρα και της Marfin Investment Group Holdings μέχρι να εκδικαστεί εναντίον τους απαίτηση για αποζημιώσεις για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Λαϊκή Τράπεζα.

Το διάταγμα στρέφεται και εναντίον άλλων οκτώ πρώην στελεχών και διοικητικών συμβούλων της Λαϊκής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου το διάταγμα θα οριστικοποιηθεί και θα προχωρήσει η εφαρμογή του, όταν το Δικαστήριο ακούσει και την άλλη πλευρά, στις 11 Ιουνίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε πάντως πως το Δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την παρουσία ή την παράθεση των απόψεων της πλευράς των στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, αφού προηγουμένως, βεβαιωθεί ότι έχει γίνει επίδοση της αίτησης, όπως προνοείται στους κανονισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top