Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Να δεσμευθούν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία της MIG και του Βγενόπουλου

Ζητούν να «παγοποιηθούν» τα περιουσιακά του στοιχεία σε όλο τον κόσμο-ΒΙΝΤΕΟ

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Να δεσμευθούν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία της MIG και του Βγενόπουλου

​Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει ενημερωθεί από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, κυρία Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, Κυριάκου Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.

Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον του Βγενόπουλου για συνολικό ποσό ύψους περίπου €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Εδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Η απάντηση Βγενόπουλου

Με ανακοίνωση του ο κ.Βγενόπουλος κάνει λόγο για «καταχρηστικές» αγωγές και «αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια» προσθέτοντας ότι «δεν έχουν τύχη» καθώς «βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών» .

«Αντίθετα η MIG θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει» συνεχίζει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top