Κάτω από τα όρια της φτώχειας οι συντάξεις το 2020 στην Ελλάδα!

«Καμπανάκι» από ΤτΕ - Πλήττονται κυρίως όσοι ασφαλίστηκαν για 1η φορά από 1/1/2011

Κάτω από τα όρια της φτώχειας οι συντάξεις το 2020 στην Ελλάδα!

«Καμπανάκι» για τις συντάξεις στην Ελλάδα χτυπά η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική προχωρά σε μια σημαντική διαπίστωση.

Ποια είναι αυτή; Όπως προκύπτει από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, από το 2020 θα υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι η σύνταξη των οποίων θα βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας!

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού που προβλέπεται στις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο ασφαλιστικό το 2010, τα επίπεδα των συντάξεων θα προσαρμόζονται σταδιακά στις μειωμένες δυνατότητες κρατικής χρηματοδότησης.

«Περιορίζεται σημαντικά η γενναιοδωρία του πρώτου πυλώνα και το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης εκτιμάται ότι θα φτάσει κατά μέσο όρο σε 48,5% την περίοδο 2020-2060 έναντι 95,7% που ήταν πριν από τη μεταρρύθμιση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, με τη νέα πραγματικότητα να θίγει πρωτίστως όσους ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2011 και να γίνεται αισθητή σε οποιονδήποτε θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2015.

Με αυτά δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αναζήτηση από πολλούς καταφυγίου για αξιοπρεπή σύνταξη μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, με τους αναλυτές της έκθεσης να στέκονται επικριτικά στην κατάργηση κάθε κινήτρου για την ιδιωτική ασφάλιση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top